Orban îi mitraliază pe Iohannis şi pe Cîţu: Gruparea demolatoare calcă Constituţia în picioare

Ludovic Orban a demisionat astăzi din fruntea Camerei Deputaților. El nu a ratat ocazia să lanseze un nou atac împotriva echipei lui Florin Cîțu, actualul președinte al PNL, dar și împotriva lui Klaus Iohannis.

„Pentru a putea gira astfel de funcții nu le poți gira doar dacă ai legitimitate, pe care o ai din voturile cetățenilor. Atâta timp cât eu nu mai sunt președinte la PNL, nu mai pot avea această funcție.

Nu mai pot să fiu părtaș cu decizii luate de o conducere instalată cu forța în PNL.

Am promis românilor patru ani de guvernare și de pace, în care să investim și să construim. Ce a făcut gruparea demolatoare în frunte cu Klaus Iohannis? Au călcat în picioare democrața în PNL, au impus o conducere în opoziție cu dorința PNL și și-au încălcat promisiunile.

Nu pot să fiu complice la decizii prin care mă făceau pe mine să încalc Constituția. Nu mai pot să exercit acastă funcție cât timp gruparea demolatoare, cu sprijinul lui Iohannis, este pregătită să calce democrația în România.

Nu pot să fiu părtaș la ce urmează să se întâmple în România. Nu pot să fiu părtaș la acest proiect nebunesc. Demisia pentru mine reprezintă o eliberare și un nou început. Sunt liber să reprezint în continuare voința cetățenilor români, care și-au exprimat încrederea în noi, în mine”, a spus Orban.

„Prin cuvântul pe care mi l-am dat față de români în campania electorală, reprezint toți cetățenii care cred în proiect liberal, care au încredere în ideile și valorile liberale, care cred că România trebuie guvernată de o coaliție de centru dreapta care să asigure dezvoltarea României. (…) Nimic nu mă mai poate lega de relația cu actuala conducere a PNL. Când voi lua o altă decizie, fiți convinși că vă voi anunța”, a spus Ludovic Orban.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *