Orban îl acuză pe Ciorbea  că este slugă pentru un nou mandat

 

Liderul liberalilor, Ludovic Orban, a declarat, într-o conferință de presă, că Victor Ciorbea este un simplu executant al comenzilor politice primite de la Tăriceanu și Dragnea, în speranța că aceștia îl vor sprijini pentru un nou mandat de Avocat al Poporului.

„Domnul Ciorbea nu are în cap decât un singur lucru, să execute toate comenzile politice ale lui Liviu Dragnea și ale lui Tăriceanu pentru a mai fi sprijint pentru un nou mandat. Ca atare, Victor Ciorbea nu mai este de mult timp Avocatul poporului, ci este sluga lui Dragnea și a lui Tăriceanu”, a spus Orban.

Președintele PNL a ținut să reamintească demersurile partidului său pentru revocarea lui Ciorbea din funcția de Avocat al Poporului, dar și de procedurile pentru permiterea sesizării ordonanțelor de urgență emise de Guvern, la Curtea Constituțională, altfel decât prin intermediul Avocatului Poporului.

În acest moment, legea prevede că Avocatul Poporului este singura instituție ce poate sesiza  Curtea Constituțională cu privire la ordonanțele de urgență emise de Guvern.

Declarațiile lui Orban vin ca reacție la cele ale lui Ciorbea care, joi, a precizat că analizează dacă va ataca la Curtea Constituţională OUG care modifică legile Justiţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *