Orban începe NEGOCIERILE cu partidele

PNL va purta, astăzi, un alt rând de discuții cu partidele, în vederea sprijinului noului Executiv. Ludovic Orban, premierul desemnat, se va întâlni cu liderii Pro România, UDMR și ALDE.

Premierul desemnat, Ludovic Orban, se va întâlni astăzi cu reprezentanții Pro România, la ora 13.00, UDMR, la ora 15.00 și cu cei ai ALDE, la 16:30. Ludovic Orban a avut, deja, o întrevedere, ieri, cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul liberalilor a adăugat că ultima rundă de negocieri va avea loc marți sau miercuri săptămâna viitoare.

Guvernul Orban va avea o configurație de maxim 16 ministere.

Deputatul PNL Ioan Cupșa este vehiculat să preia portofoliul Justiției, Laurențiu Leoreanu este posibil să fie propus la Ministerul de Interne, iar Lucia Bode ar putea fi numit la Ministerul Transporturilor.

Conducerea Ministerului Afacerilor Externe ar putea fi decisă de președintele Klaus Iohannis, unde este posibil să fie nominalizat consilierul prezidențial Bogdan Aurescu.

De asemenea, Florin Cîțu ar putea fi propus la Finanțe. La Ministerul Apărării un nume luat în calcul pentru a conduce portofoliul este Ovidiu Raeţchi, vicepreşedinte al Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor.

Ministerul Fondurilor Europene – Bogdan Glăvan, profesor universitar de economie.

Ministerul Muncii ar putea fi preluat de Violeta Alexandru sau Dan Vîlceanu, însă Ludovic Orban înclină spre primul nume, liderul PNL București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *