Orban le dă o veste proastă bucureștenilor, în legătură cu situația RADET: “Falimentul este iminent”

Premierul Orban le-a dat o veste  proastă bucureștenilor,  miercuri seara, la B1 TV,  și anume că falimentul Regiei Autonome de Distribuţie şi Transport al Energiei Termice (RADET) este „iminent”.

„După cunoştinţa mea, luni trebuie să se pronunţe instanţa în procedura de faliment a RADET, iar, din punctul meu de vedere, după cum arată datele, falimentul este iminent. Aici a fost declaraţia ministrului Economiei privitoare la posibilitatea sistării agentului termic în Capitală în cazul falimentului RADET. Sigur că legislaţia prevede obligaţia de a nu opri furnizarea agentului termic pe perioada sezonului rece cu o singură condiţie: să existe operatorul economic care să aibă delegat serviciul de furnizare şi care să aibă contract cu ELCEN şi să poată să distribuie energia termică de la producător. Dacă RADET dă faliment, automat trebuie rezolvată problema existenţei unui agent economic, a unei companii care să poată să furnizeze, să aibă delegat din partea primăriei serviciul de furnizare a energiei termice şi care să aibă contract cu ELCEN”, a precizat Orban, adăugând că, pentru el, este greu de înțeles cum de s-a putut ajunge la o datorie de 1 miliard de lei la RADET.

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a declarat, miercuri, că RADET ar putea intra luni în faliment, iar Primăria Capitalei trebuie să fie pregătită pentru această situaţie.

„Mâine vom avea o întâlnire pe această temă şi eu vreau ca Primăria să fie foarte conştientă că s-ar putea ca luni să fie declarat falimentul RADET. ELCEN este pregătită să livreze energie termică, însă trebuie ca Primăria să fie pregătită, să găsim soluţia cine să cumpere acel agent termic, Primăria direct… Primăria să se asigure că toată subvenţia către ELCEN este plătită”, a spus ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *