Orban nici nu vrea să audă de așa  ceva, deși OMS a  recomandat redeschiderea şcolilor

Premierul Ludovic Orban declarat, vineri, la Suceava, că obiectivul Guvernului este reducerea numărului de infectări zilnice cu SARS-CoV-2. Declarația  premierului  vine  ca  reacţie la recomandarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii privind redeschiderea şcolilor în pandemie.

„Deocamdată obiectivul nostru este să reducem numărul de infectări zilnice, să păzim sănătatea oamenilor, să avem grijă ca un număr cât mai mic de români să se îmbolnăvească, prin aplicarea fermă a tuturor măsurilor pe care le-am luat”, a afirmat Orban.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a pledat, joi, pentru necesitatea de a menţine deschise şcolile în perioada pandemiei de coronavirus, fiind de părere că se poate evita carantina dacă sunt sporite măsurile de protecţie, relatează EFE.

„Trebuie să asigurăm educaţia pentru copiii noştri”, a declarat directorul pentru Europa al OMS, Hans Kluge, potrivit căruia copiii şi adolescenţi nu sunt vectori principali ai contagierii iar măsura închiderii şcolilor nu este eficientă.

Kluge a susţinut că izolările impuse reprezintă „o pierdere de resurse” care provoacă multe efecte secundare, precum daune aduse sănătăţii mintale sau creşterea episoadelor de violenţă domestică. În opinia sa, dacă purtarea măştilor de protecţie depăşeşte 95% în rândul persoanelor, astfel de măsuri drastice nu sunt necesare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *