Orban o pune la punct pe Anisie: Este prevăzut clar că odată depășit indicele de 3 la mie restricțiile stabilite, inclusiv școala online, trebuie implementate

Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă prevede clar că odată depășit indicele de 3 la mie măsurile de restricție stabilite, inclusiv școala online, trebuie implementate, iar prefectul de București să convoace Comitetul pentru Situații de Urgență astfel încât aceste restricții să intre în vigoare, a declarat duminică seară premierul Ludovic Orban. „După părerea mea, odată ce DSP a transmis rata de 3,02 la mie nu se mai poate întoarce situația”, a spus Orban.

Orban a amintit că, în conformitate cu HG privind prelungirea stării de alertă, DSP transmite aceste date către prefectură în 24 de ore, iar prefectul convoacă Comitetul pentru Situații de Urgență în maximum 48 de ore.

„Prefectul Bucureștiului va convoca reuniunea Comitetului pentru Situații de Urgență, va constata depășirea pragului de 3 la mie și luarea măsurilor stabilite prin prevederile legii și prin prevedrile Hotărârii de Guvern privind starea de alertă”, a precizat Orban.

El a enumerat măsurile care ar urma să intre în vigoare, după depășirea ratei de infectare de 3 la mia de cazuri:
obligativitatea purtării măștii în toate spațiile
suspendarea cursurilor școlare și organizarea orelor online în toate școlile
suspendarea activității în teatre, cinematografe, restaurante, cafenele
„După părerea mea, odată ce DSP a transmis rata de 3,02 la mie nu se mai poate întoarce situația. Nu văd un motiv prin care s-ar putea întoarce. De regulă, raportările duminică de la 10 până luni la 10 cuprind mai puţine cazuri din cauză că se efectuează mai puţin teste, dar odată indicele depăşit cred că trebuie adoptate măsurile”, a afirmat premierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *