Orban roagă Guvernul Dăncilă să mai dea o OUG

Liderul liberalilor, Ludovic orban, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, după ce președintele Iohannis a sesizat CCR pe tema Legii Bugetului, că, în acest context, Guvernul va fi singurul vinovat dacă alocațiile pentru copii nu se vor majora de la 1 martie, asta pentru că  Exectivul a condiționat majorarea alocațiilor cu intrarea în vigoare a Legii bugetului.

„Alocațiile pentru copii vor crește de la 1 martie. Dacă Guvenrul nu va crește alocațiile de copii de la 1 martie va fi singurul vinovat. Nimeni nu a obligat Guvernul ca în momentul în care a emis OUG să lege majorarea alocațiilor de copii de intrarea în vigoare a Legii bugetului de stat. Nu există nicio scuză pentru actuala guvernare să nu majoreze alocațiile pentru copii de la 1 martie”, a spus Ludovic Orban.

Mai mult, șeful liberalilor a identificat și o soluție pentru rezolvarea acestei probleme: Guvernul să dea o ordonanță de urgență astfel încât alocațiile pentru copii să fie majorate de la 1 martie, indiferent de termenul în care va intra în vigoare Legea bugetului de stat.

„Așa cum au dat OUG o pot modifica și să nu creeze nicio legătură între intrarea în vigoare a Legii bugetului de stat și majorarea alocațiilor pentru copii. Bani să crească indemnizațiile pentru parlamentari, fără să fie în vigoare noua lege a bugetului de stat au avut. Ca atare nu pot să motiveze că nu majorează alocațiile pentru copii pentru că nu au în vigoare Legea bugetului de stat. Resursele financiare există. Cu siguranță atacul la Curtea Constituțională inițiat de președintele României nu afectează articolul referitor la majorarea alocațiilor. Așa cum au dat OUG pot să mai dea o ordonanță în care să spună că de la 1 martie se majorează alocațiile pentru copii”, a mai precizat Orban.

El a susținut că Parlamentul poate adopta, de asemenea, proiectul PNL aflat în dezbatere, privind majorare a alocațiilor de stat, astfel încât acestea să crească de la 1 martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.