Orban și Iohannis s-au întâlnit pentru a discuta despre campania la referendumul pe justiţie

Liderul PNL Ludovic Orban a avut, miercuri la prânz, o întrevedere cu Klaus Iohannis, în care cei doi discută despre strategia de campanie la referendumul pe justiţie pe care îl vrea organizat odată cu europarlamentarele din 26 mai, au declarat surse politice citate de Mediafax.

Cei doi au avut şi marţea trecută o întâlnire pe acelaşi subiect, zi în care Iohannis a făcut anunţul că este „aproape” hotărât să declanşeze un referendum pentru data de 26 mai. Preşedintele PNL şi şeful statului au discutat şi atunci despre coordonarea strategiei la referendum.

De asemenea, Klaus Iohannis se va întâlni, miercuri, la Cotroceni, ora 17.00, cu reprezentanţi ai autorităţii judecătoreşti şi ai asociaţiilor profesionale ale magistraţilor pe tema situaţiei actuale din sistemul judiciar, unul dintre reprezentanţi anunţând că discuţiile vor viza referendumul pe justiţie.

Preşedintele Iohannis a avut, marţi, consultări cu reprezentanţii societăţii civile pe tema organizării unui referendum pe justiţie în aceeaşi zi cu alegerile europarlamentare, respectiv 26 mai.

Ulterior întrevederii reprezentanţii societăţii civile au declarat, marţi, după consultările de la Cotroceni, că preşedintele Klaus Iohannis va convoca „în mod cert” referendum pe Justiţie în ziua alegerilor europarlamentare, fiind „nu aproape, nu posibil”, ci hotărât în acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *