Orban speră că va ajunge premier: În ciuda boicotului, am încredere că vom reuşi mâine să dăm României un guvern legitim

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat că are încredere că, în ciuda ”boicotului” pe care-l anunţă PSD, Guvernul va fi învestit în cursul zilei de luni. Orban a anunţat că a discutat cu liderii tuturor partidelor care susţin Guvernul pentru a se mobiliza şi a putea să treacă peste orice ”subterfugiu procedural”.

”În ciuda boicotului, am încredere că vom reuşi mâine să dăm României un Guvern legitim, un guvern responsabil, un guvern care să se apuce de treabă încă din prima zi şi care să rezolve marile probleme cu care se confruntă România”, a declarat, citat de news.ro, duinică, Ludovic Orban, care a adăugat că strategia aleasă de PSD de a nu se prezenta la votul de învestitură nu le face cinste.

Întrebat dacă vor exista parlamentari Pro România care vor intra în sală şi or vota, Orban a spus: ”Veţi vedea mâine”.

Orban a anunţat că a discutat din nou cu toţi liderii partidelor care susţin învestirea Guvernului.

”Astăzi ne-am consultat, am stabilit modul de organizare, nivelul de mobilizare, ne-am pregătit să facem faţă oricărui subterfugiu procedural pe care l-ar putea pune a cale cei de la PSD, ţinând cont de faptul că ei deţin Preşedinţiile celor două Camere. (…) Am stabilit toate detaliile, astfel încât să punem la punct asigurarea cvorumului în termenul stabilit” a mai spus Orban.

Întrebat ce crede despre faptul că PSD doreşte să amâne învestirea Gvernului, pentru ca Viorică Dăncilă să intre în primul tur al alegerilor przidenţiale din funcţia e premier, Orban a spus: ”Regret că şi acum sunt mânaţi de calcule electorale, în loc să înţeleagă că România are absolută nevoie de un guvern legitim învestit de Parlament, care să aibă capacitate deplină de exerciţiu puterilor pentru că există probleme deosebit de grave”.

Votul de învestitură a Guvernului Orban este programat luni, de la ora 14.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *