Orban şterge pe jos cu Guvernul: Este vinovat de sărăcie cu premeditare!

Fostul premier Ludovic Orban reclamă faptul că Guvernul nu a luat nicio măsură pentru a proteja populația de majorarea prețurilor la carburanți.

„Cele mai multe țări europene au luat deja sau vor lua în curând măsuri pentru a proteja populația de efectele negative ale creșterii prețurilor. Unele țări au ales soluția plafonării prețurilor, cum ar fi Slovenia și Ungaria. Alte țări au decis acordarea de subvenții, ca Austria sau Franța. Cele mai multe țări ( Suedia, irlanda, Portugalia, Cehia, Belgia etc.) au hotărât să reducă diferite taxe pentru a scădea prețul la pompă. Coaliția toxică a tot discutat pe acest subiect, au și anunțat la un moment dat intenția de a scădea acciza, dar până astăzi nu au luat nicio decizie. Și, după bâlbele de astăzi ale lui Câciu, este clar că guvernul nu vrea să facă nimic”, a scris Orban pe contul lui de Facebook.

„Guvernul PSD- PNL- UDMR este vinovat de SĂRĂCIRE CU PREMEDITARE a românilor. România este pe locul 4 în clasamentul creșterii prețului la benzină în țările din UE. Creșterea prețului la combustibili duce la creșterea prețurilor la toate produsele și serviciile. Puterea de cumpărare a veniturilor românilor scade dramatic din această cauză. Și guvernul nu face NIMIC pentru a scădea prețul la pompă”, a adăugat acesta.

El a amintit că parlamentarii din Forța Dreptei au depus un proiect de lege „care poate scădea prețul la benzină și motorină cu mai mult de doi lei pe litru”, prin reducerea TVA și a accizei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *