Organizarea Judiciară, Din Nou Pe Masa CCR!

Sesizarea președintelui Klaus Iohannis asupra modificărilor aduse Legii 304/2004 privind organizarea judiciară, va fi dezbătută astăzi la Curtea Constituţională. .
Pe 28 iunie, preşedintele României a trimis Curţii Constituţionale o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii pentru modificarea şi completarea Legii 304/2004 privind organizarea judiciară, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Decizia lui Iohannis a venit după ce Parlamentul a transmis legea la promulgare. Preşedintele a invocat o serie de excepţii de neconstituţionalitate. Este pentru a treia oară când actul normativ ajunge la CCR. De altfel, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, într-o emisiune TV, că nu exclude varianta ca legile justiţiei, dar şi cele penale să fie adoătate prin Ordonanţă de Guvern.

Dacă judecătorii CCR constată că Legea privind organizarea judiciară este constituţională ea va fi retrimisă preşedintelui care este practic obligat să o promulge.

Legile justiţiei şi cele penale au iscat multe controverse în ţară, dar şi peste hotare. 12 ambasade, printre care şi cea a SUA, au transmis un apel către parlamentari prin care taxează modificările controversate operate de aceştia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *