Oricâte infectări ar fi, ministrul Educaţiei vrea elevii la şcoală la simulări

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi că prezența fizică la simulări și evaluări este permisă, indiferent de scenariul în care se află localitatea, cu excepția celor în care a fost instituită carantina.

„Conform ultimul ordin de ministru comun, prezența pentru simulări și evaluări la clasa a doua, a patra și a șasea este permisă cu prezență fizică, indiferent de scenariu, în toate școlile, cu excepția zonelor care sunt carantinate, caz în care, prin suspendarea tuturor activităților și a celor didactice, din păcate va trebui să vedem ce soluție alternativă putem găsi pentru derularea evaluărilor și simulărilor în cazul în care ele vor fi în continuare carantinate”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Acesta a spus că simulările pentru clasa a 8-a și a 12-a încep în data de 22, respectiv 29 martie.

Ministrul Educației îndeamnă la respectarea regulilor de protecție, care includ aerisirea sălilor, purtarea măștii, distanțarea adecvata și testarea. Cîmpeanu a anunțat că se fac demersuri pentru a susține o testare non-invazivă, care va fi mai ușor de efectuat și mai acceptată de către părinți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *