Pachet suspect destinat actorului Robert de Niro

Un alt presupus dispozitiv explozibil a fost descoperit la New York joi dimineaţă, în contextul în care autorităţile au dat în urmărire o personă care a trimis mai multe pachete suspecte unor cunoscuţi politicieni democraţi şi la sediul CNN, cu mai puţin de două săptămâni înainte de alegerile pentru Congres, care ar putea modifica peisajul politic din SUA.

Cel mai recent incident legat de un pachet suspect îl are ca destinatar pe Robert de Niro, potrivit CNN. Niciunul dintre cele opt dispozitive descoperite nu a explodat şi nu au fost semnalate victime, însă unii politicieni democraţi au calificat aceste ameninţări drept un efect al vulgarităţii retoricii politice promovate de Donald Trump, care a condamnat, la rândul său, aceste incidente.

Criticii de dreapta i-au atacat frecvent prin declaraţiile lor pe unii dintre cei vizaţi de pachetele suspecte, inclusiv fostul preşedinte Barack Obama, fostul secretar de stat hillary Clinton şi procurorul general din era Obama, Eric Holder. Totodată, fostul director CIA, John Brennan, foilantropul George Soros şi reprezentantul democrat de California Maxine Waters – un critic fervent al lui Trump – s-au numărat printre ţinte.

Joi dimineaţă, echipa de genişti din New York a neutralizat un pachet suspect adresat lui Robert de Niro, similar celorlalte bombe, potrivit CNN. După ce actorul a lansat un atac dur la adresa preşedintelui, la Premiile Tony, din iunie, Trump l-a calificat drept „o persoană cu un IQ foarte redus”.

Un al doilea pachet suspect, care îl avea ca destinatar pe fostul vicepreşedinte american, Joe Biden a fost descoperit. Potrivit anchetatorilor, în statul Delaware au fost identificate două colete care îi erau adresate lui Joe Biden.

Pachetele arată similar cu celelalte opt descoperite începând de marţi, în SUA şi care au vizat mai multe personalităţi critice la adresa preşedintelui Donald Trump. Pachetele par să conţină dispozitive similare celor identificate în cel puţin alte şapte locuri, în ultimele 48 de ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.