Pandemia Covid-19. Armata vine în sprijinul spitalelor din Londra, afectate de lipsă de personal

Militari britanici urmează să fie desfăşuraţi la Londra pentru a susţine sistemul de sănătate al Regatului Unit (NHS) afectat de lipsă de personal din cauza COVID-19, a anunţat vineri Ministerul Apărării britanic, informează dpa şi PA Media.

În jur de 200 de membri ai forţelor armate urmează să fie puşi la dispoziţia spitalelor din capitala Regatului Unit, epicentrul unui nou val de coronavirus provocat de varianta Omicron, cu o creştere puternică a numărului de îmbolnăviri.

Acest anunţ survine după ce premierul britanic Boris Johnson a declarat săptămâna aceasta că executivul speră să depăşească acest nou val fără a impune restricţii suplimentare în Anglia.

Potrivit Ministerului Apărării britanic (MoD), desfăşurarea include 40 de medici militari şi 160 de membri ai personalului aflat în serviciu, care vor trebui să umple golul lăsat de absenţa personalului medical, ca urmare a îmbolnăvirilor sau a plasării unora dintre aceştia în carantină.

Angajaţii MoD vor fi desfăşuraţi în 40 de echipe a câte 5 oameni – un medic militar şi patru membri ai personalului de asistenţă – şi vor fi detaşaţi în zonele unde e cea mai mare nevoie de ei.

Se aşteaptă ca ei să fie ”în misiune” timp de trei săptămâni.

De asemenea, 32 de militari vor susţine Serviciul Central de Ambulanţă, lucrând alături de paramedici până la sfârşitul lui martie.

Ministrul apărării britanic, Ben Wallace, a declarat că „bărbaţi şi femei din cadrul forţelor armate au venit încă o dată în sprijinul colegilor dedicaţi din sistemul naţional de sănătate, pentru a lucra cot la cot pentru protejarea naţiunii (britanice) în faţa COVID-19”.

Pe de altă parte, directoarea Colegiului Regal al Infirmierilor din Anglia, Patricia Marquis, a subliniat că această desfăşurare de cadre militare nu-i va mai permite guvernului să nege existenţa unei „crize de personal” în sistemul naţional de sănătate.

În jur de 1800 de cadre militare au fost deja desfăşurate pe teritoriul Regatului Unit pentru a susţine autorităţile civile în răspunsul lor împotriva pandemiei. Printre acestea se numără 313 de persoane care ajută Serviciul de Ambulanţă din Ţara Galilor şi 96 care ajută Serviciul de Ambulanţă din Scoţia, în timp ce alte peste 1000 de cadre militare ajută în programul de vaccinare cu doze booster.

Joi, 17 unităţi spitaliceşti din Anglia au anunţat incidente critice, o alertă care dovedeşte existenţa de temeri cu privire la faptul că servicii de urgenţă nu mai pot fi oferite în siguranţă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.