Pandemia Covid-19. Joe Biden le cere americanilor să poartă mască

Preşedintele ales al SUA, Joe Biden, le-a cerut americanilor să poarte mască pentru a se proteja împotriva Covid-19 şi pentru a ajuta astfel la salvarea a mii de vieţi. „Vă rog, vă implor să purtaţi mască. Faceţi acest lucru pentru voi, pentru vecinul vostru…purtarea măştii nu este o declaraţie politică, ci o bună modalitate de a începe să ne unim”, a delarat Biden, într-un discurs la Wilmington, în Delaware.

După ce mulţi simpatizanţi ai preşedintelui în exerciţiu Donald Trump au afirmat că obligaţia de a purta masca le încalcă drepturile constituţionale, Joe Biden are altă părere.

„Scopul măştii nu este de a ne face viaţa mai puţin confortabilă sau de a ne lua ceva. Ci de a reveni la o situaţie normală cât mai curând posibil”, a mai spus Biden.

Joe Biden a anunţat luni conducerea consiliului consultativ care va consilia viitoarea sa administraţie în lupta împotriva pandemiei covid-19.

Consiliul urmează să fie condus de trei dintre principalii săi consilieri – fostul şef al FDA David Kessler, fostul chirurg general Vivek Murthy şi Marcella Nunez-Smith, o profesoară asociată de medicină internă, sănătate publică şi mangement la Univesitatea Yale.

Rick Bright, un avertizor de integritate care susţine că a fost dat afară din postul de director BARDA din administraţia Trump, după ce a criticat pregătirea ţării în lupta împotriva covid-19 face de asemenea parte din consiliu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *