Pandemia Covid-19. Statele Unite au înregistrat un număr record de aproape 4.500 de decese în 24 de ore

Statele Unite au depășit cu mult marți recordul precedent de decese zilnice, raportând aproape 4.500 de decese asociate COVID-19 într-o singură zi, potrivit datelor furnizate de Universitatea Johns Hopkins, informează AFP.

Statele Unite, care se confruntă din toamnă cu o creștere accentuată a numărului de contaminări, nu au mai depășit până acum pragul de 4.000 de decese în 24 de ore.

Bilanțul zilei de marți în SUA a fost de peste 235.000 de noi infectări și 4.470 de decese, potrivit rezumatului realizat zilnic la ora locală 20:30 de AFP pe baza datelor universității, actualizate în permanență.

Circa 131.000 de persoane sunt în prezent spitalizate din caza COVID-19, potrivit Covid Tracking Project, care analizează zilnic date provenite din fiecare țară.

Media deceselor în ultimele șapte zile este la cel mai înalt nivel de la debutul pandemiei, potrivit aceleiași surse, în toate regiunile țării, cu o creștere mai semnificativă în sud și vest.

În acest context, precum și ca urmare a apariției noilor tulpini de coronavirus care suscită îngrijorare, autoritățile sanitare au anunțat marți că toate persoanele care doresc să ajungă în Statele Unite cu avionul trebuie să prezinte, începând din 26 ianuarie, un test negativ pentru COVID-19 pentru a li se permite să călătorească. Testul trebuie efectuat într-un interval de trei zile anterior plecării către Statele Unite. Companiile aeriene vor fi responsabile pentru verificarea dovezii realizării testului înainte de îmbarcare, notează AFP, citată de agerpres.ro.

Statele Unite, pe teritoriul cărora restricțiile referitoare la deplasări, portul măștilor și activitățile comerciale deschise variază de la regiune la regiune, se bazează pe campania de vaccinare, care a debutat la mijlocul lunii decembrie, pentru a depăși această criză sanitară.

Până în prezent însă, doar 9,3 milioane de persoane au primit prima doză a unuia dintre cele două vaccinuri autorizate pe teritoriul SUA, echivalentul a mai puțin de 3% din populație. Potrivit experților, este nevoie ca aproximativ 75% dintre locuitori să fie vaccinați pentru a se ajunge la imunitate colectivă.

În total, Statele Unite au înregistrat 22,8 milioane de cazuri și peste 380.000 de decese cauzate de coronavirus de la debutul pandemiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *