Pandemia Covid-19. Ungaria a vaccinat aproape jumătate din populaţia adultă şi va începe vaccinarea străinilor rezidenţi

epa08935144 Chief Medical Officer Cecilia Mueller, Head of the National Public Health Center (L) is vaccinated with Pfizer-Biontech's vaccine against COVID-19 by Director General Robert J. Bedros at the Szent Imre Teaching Hospital in Budapest, Hungary, 13 January 2021. EPA-EFE/Zoltan Balogh HUNGARY OUT

Autorităţile sanitare din Ungaria au deschis marţi registrul cererilor de vaccinare anti-COVID-19 pentru cei circa 110.000 de cetăţeni străini rezidenţi sau care lucrează în această ţară, imunizarea lor urmând să înceapă curând, relatează agenţia EFE.

Directorul programului naţional de vaccinare ungar, Istvan Gyorgy, a asigurat că nu se va face nicio distincţie pe criteriul ţării de origine a străinilor care vor fi vaccinaţi.

Ungaria este singura ţară din UE care foloseşte vaccinuri anti-COVID-19 din Rusia şi China – vaccinurile Sputnik V şi Sinopharm -, ceea ce i-a permis să ia un avans important în faţa celorlalte state ale blocului comunitar în acţiunea de imunizare a populaţiei.

Până marţi, 48% din populaţia adultă a Ungariei a fost vaccinată cel puţin cu prima doză şi 22,6% de asemenea şi cu rapelul.

Guvernul de la Budapesta a stabilit un program de relaxare a restricţiilor antiepidemice în funcţie de numărul vaccinărilor, iar persoanele vaccinate care deţin certificatul de vaccinare pot asista la evenimente culturale şi sportive şi au acces liber în restaurante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *