Panică pentru Dragnea: DNA cere preschimbarea termenului de la instanța supremă!

DNA cer instanței supreme preschimbarea termenelor în dosarele in care sunt judecați Liviu Dragnea și Darius Vâlcov, procurorii solicitând astfel judecarea cu celeritate a cauzelor.

Procurorii invocă articolul 353, alin 10 din Codul de Procedură Penală, care prevede: Completul învestit cu judecarea unei cauze penale poate, din oficiu sau la cererea părţilor ori a persoanei vătămate, să preschimbe primul termen sau termenul luat în cunoştinţă, cu respectarea principiului continuităţii completului, în situaţia în care din motive obiective instanţa nu îşi poate desfăşura activitatea de judecată la termenul fixat ori în vederea soluţionării cu celeritate a cauzei. Preschimbarea termenului se dispune prin rezoluţia judecătorului în camera de consiliu şi fără citarea părţilor. Părţile vor fi citate de îndată pentru noul termen fixat.

Liviu Dragnea ar trebui să ajungă la instanța supremă pe 20 mai. Judecătorii instanței supreme au amânat primul termen in apel in dosarul lui Darius Vâlcov pentru 11 iunie, consilierul premierului solicitând termen pentru a își angaja apărător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *