Parada de 1 decembrie fără public după 30 de ani!

Din cauza pandemiei de COVID-19, în Piața Arcul de Triumf din București are loc doar o ceremonie restrânsă, fără public, la care participă 150 de militari din Ministerul Apărării Naţionale. Ceremonia va începe la ora 11:00.

Premierul Ludovic Orban a transmis și el un mesaj de 1 Decembrie: „Ziua Națională a României, chiar dacă o sărbătorim atipic anul acesta din cauza restricțiilor impuse de pandemie, rămâne la fel de importantă pentru noi, prin rolul pe care Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 l-a avut pentru desăvârșirea statului național”. Ludovic Orban a transmis că România se află „într-un moment crucial al destinului nostru”, care poate fi depășit prin „coeziune și maturitate socială”.

„Doar prin eforturile noastre unite putem salva vieți și învinge virusul”, a mai precizat premierul.

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, spune că „de Ziua Naţională, ar trebui să ne onorăm istoria, eroii şi progresul nostru ca naţiune. De Ziua Naţională, ar trebui să ne bucurăm de tot ce este românesc!”. „Anul acesta, din păcate, această pandemie, extrem de prost gestionată, ne-a furat toate aceste bucurii”, a mai afirmat Ciolacu.

Pe timpul ceremoniei restrânse de astăzi, 1 Decembrie, se va ține un moment de reculegere în memoria ostașilor „căzuți pe câmpurile de bătălie pentru reîntregirea neamului românesc și a victimelor virusului SARS-CoV-2″, a informat Ministerul Apărării Naționale.

Totodată, vor fi trase 21 de salve de tun, iar președintele României, Klaus Iohannis, va depune o coroană de flori și va susține o alocuțiune. La eveniment va fi prezent și premierul Ludovic Orban, la ora 11.00.

Evenimentul nu va fi deschis publicului și se va desfășura cu respectarea strictă a prevederilor legale referitoare la prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Restricții de circulație azi, 1 Decembrie 2020, în București La solicitarea Ministerului Apărării Naţionale, Brigada Rutieră a Capitalei a dispus măsuri specifice, în sensul fluidizării şi restricţionării traficului rutier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *