Paradoxal: Lugojul, în  carantină, Timișoara, nu, deși are  rata de  infectare COVID  mai mare

Sâmbătă s-a înregistrat  o scădere a  ratei de infectare cu Covid-19 în Timișoara. Dacă vineri incidența a fost de 7,72, sâmbătă este de 7,41. Potrivit  Prefecturii Timiș. DSP stabilise că Timișoara nu întrunește condițiile pentru carantină, în schimb Lugojul cu o rată de 6,85, s-a închis.

Miercuri, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a prelungit carantina, pentru încă 14 zile, în cinci localități: Moșnița Nouă, cu satele aparținătoare Rudicica, Urseni, Albina și Moșnița Veche, Giroc, cu satul aparținător Chișoda, Dudeștii Noi, Ghiroda, fără Giarmata Vii, și Dumbrăvița. În cele cinci localități rata de infectare nu a scăzut în timpul primei carantine. În același timp, trei localități – Pesac, Fibiș și Becicherecu Mic – au ieșit din carantină.

Deși a existat și posibilitatea carantinării Timișoarei și Lugojului, inițial DSP a stabilit că cele două orașe nu întrunesc toate condițiile. Vineri, însă, s-a decis ca orașul Lugoj să intră în carantină din aceeași noapte, de la ora 00:00, pentru următoarele 14 zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *