Paranoia lovește iar în PSD. Mircea Drăghici, cel care a primit sarcina să facă plângere împotriva Președintelui: Din zona Parchetului și nu numai se fac presiuni uriașe

Deputatul Mircea Drăghici, trezorierul al PSD care a fost acuzat că a beneficiat de peste 1,8 milioane de lei și de trei Mercedesuri de aproape 200.000 de euro din banii publici primiți de către PSD drept subvenție, propus pentru postul de ministru Transporturilor, susține că  „din zona Parchetului și nu numai se fac presiuni uriașe” care să ducă la deschiderea unor dosare împotriva sa. Drăghici a primit sarcină de la Dragnea șă formuleze, împreună cu Iordache, o plângere penală pentru înaltă trădare împotriva președintelui Iohannis.
„Am primit informații că, de duminică încoace, din zona Parchetului și nu numai, se fac presiuni uriașe asupra unor terți pentru a furniza elemente care să permită executarea mea judiciară, în public, până la momentul pronunțării Curții Constituționale asupra conflictului constituțional creat de președintele Klaus Iohannis prin blocarea numirilor la ministerele Transporturilor și Dezvoltării. Deși inițial solicitările Parchetului adresate acelor terți aveau termene mai lungi, după Consiliul Național al PSD de duminică, când președintele Liviu Dragnea mi-a cerut să mă ocup de redactarea plângerii penale pentru înaltă trădare împotriva lui Klaus Iohannis, procurorii au pus o presiune uriașă să primească răspunsurile cerute până mâine”, susține Mircea Drăghici într-un mesaj postat marți pe Facebook.
În același timp, Drăghici admite că este cercetar pentru modul în care a cheltuit banii publici primiți de PSD, dar susține că acțiunea procurorilor este ilegală și, evident, acuză „statul paralel”.
„Precizez că, deși în presa prietenă a statului paralel au apărut “pe surse” informații din dosarele în care aș fi verificat de procurori – deși aceste cercetări se află într-o fază nepublică – până în prezent nu am primit niciun răspuns din partea Parchetului la solicitarea de a-mi comunica obiectul cercetărilor și calitatea mea în acele dosare, încălcându-se flagrant dispozițiile procesuale penale privind dreptul la apărare, loialitatea administrării probelor și prezumția de nevinovăție. Subliniez că procurorii încalcă grav prevederile legale în vigoare care prevăd că aceștia pot declanșa o urmărire penală privind cheltuielile unui partid politic DOAR în baza unei sesizări a Autorității Electorale Permamente. Or, toate verificările făcute de AEP certifică faptul că la PSD fiecare leu a fost cheltuit strict în limitele legale.”, afirmă omul de casă al lui Liviu Dragnea.

Drăghici a fost acuzat că a beneficiat de peste 1,8 milioane de lei și de trei Mercedesuri de aproape 200.000 de euro din banii publici primiți de către PSD drept subvenție. Deputatul Mircea Drăghici este trezorierul Partidului Social Democrat, funcție direct subordonată șefului partidului. Adică lui Liviu Dragnea. Cu alte cuvinte, orice decizie a trezorierului PSD este, practic, o decizie a șefului PSD, scrie Newsweek.ro. Numai din subvenția de la stat, PSD a încasat peste 83 milioane de lei din 2017 până în prezent. Exact, 83 de milioane de lei, adică aproape 20 de milioane de euro.

O parte din acești bani publici, necesari – în principiu – activităților cotidiene, organizatorice ale unui partid, câteva milioane s-au dus în stângisme „de caviar”: bolizi de lux precum Mercedes V Class, Mercedes GLE Coupe 350 D și Mercedes GLK 250.

Cele trei mașini – cumpărate cu banii jos de către PSD! – valorează în jur de 188.000 euro.

Potrivit newsweek.ro, nici măcar nu sunt utilizate în folosul partidului, ci în cel personal al deputatului Mircea Drăghici și al soției acestuia, Georgiana Drăghici. Astfel, soția trezorierului Drăghici, Georgiana Drăghici, conduce Mercedesul GLE Coupe 350 D pentru care PSD a plătit 324.799 lei. Autoturismul de lux a fost achiziționat în data de 10 iulie 2017. Soția deputatului PSD a mai încasat și peste 1,8 milioane de lei de la PSD, cheltuieli de publicitate, în contul unei televiziuni piteștene pe care o deține.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *