Parcagiul italian nu este singurul  străin care a fentat statul român pretinzând că este medic

De proști ce suntem, de aia dăm pe spate, ne emoționăm teribil și aproape facem plecăciuni în fața unui medic străin. Ce este autohton nu ne mai place. Cum adică, să ne opereze vreun prost din ăsta de-al nostru care a făcut șase ani de Medicină și încă pe atâția de rezidențiat? Cum să facem asta? Nici nu ar da bine, când povestim amicelor, la o cafea: “M-a operat doctorul Ionescu. Cum, fată, ăla? Pe mine m-a operat doctorul american… Mao Zedong, ăla de are clinică la Nisa și operează vedetele de la Hollywood”. Și aici vorbim doar despre țopismul pacientelor, însă, în primul rând, este vina autorităților, iar birocrația din România a contribuit decisiv la proliferarea imbecilor semialafabeți care se dau medici pe plaiuri mioritice. Ce-i drept, de când au apărut injecțiile cu botox/acid hialuronic, mulți au poftit să le facă, părând o cale facilă de a obține ceva bani, dar le vine să-și bage unghia în gât că legea nu le dă dreptul decât plasticienilor, dermatologilor și dentiștilor cu specializare în chirurgie oro-maxilo-facială. Așa că mai bine o fentăm, și gata!

Spitalele private ar trebui să-și pună cenușă în cap

Spitalele private unde a operat, vreme de un an, parcagiul italian care se dădea chirurg estetician, ar trebui să-și pună cenușă în cap. Dar, se pare, că orgoliul este mare, iar arta de a gestiona o situație de criză este complet necunoscută. Pentru imaginea lor, care a fost grav șifonată, ar fi trebuit să dea comunicate, să organizeze conferințe de presă etc, în care să spună, clar, ce măsuri au luat, când îl vor acționa în instanță, ce manageri au fost concediați: de resurse umane, managerul general, directorul medical etc. Cum să angajezi pe cineva să opereze așa, pe cuvânt de onoare, fără să iei referințe de la spitalele unde a mai lucrat, să îi ceri dreptul de liberă practică, asigurarea de mallpraxis etc?  Cu așa stil de lucru te poți aștepta să mergi la privat și să te opereze femeia de serviciu, într-o pauză de spălat closete. În plus, parcagiul italian și-a postat, pe Facebook, poze în care realizează niște proceduri medicale fără să poarte mănuși…Niciun medic responsabil și întreg la cap nu ar face acest lucru. De unde știe el că pacienții nu au HIV, hepatită C, etc? De unde știu eu că nu are el? Și ne mai mirăm cum de reușesc unele firme să vândă clinicilor/spitalelor soluție de făcut baloane în loc de soluție dezinfectantă.

Opulența atrage vedete

Vin ca muștele la miere vedetele autohtone când simt mirosul banilor. Așa se face că și parcagiul italian era înconjurat de vedete, alături de care se poza în cabinet sau la petreceri. În plus, dădea bine pentru imaginea lui să se vadă că are ceva bani, așa că nu-i lipsesc de pe Facebook pozele din Dubai, lângă sticlele de șampanie scumpă sau cele cu mașina lui decapotabilă. Și ce vrea o vedetuță din asta? Un barter să-și mai corecteze și ea fizicul obosit, să-și facă un implant competitiv sau chiar niște bănuți, cash, că viața e scumpă, iar statutul high life, cu cheltuială se menține.

 În 2008, un francez a operat la Timișoara, fix după același șablon

Parcagiul italian nu a descoperit apa caldă, ci a mers pe un drum deja bătut de alții. În 2008, un fals medic, cetăţean francez cu domiciliul în Londra, a fost cercetat penal de poliţiştii timişoreni. În urma investigaţiilor desfăşurate, specialiştii Serviciului de investigare a fraudelor au stabilit că, în 2004, P. Francois, de 65 de ani, a solicitat şi primit de la Direcţia de Sănătate Publică, în 2004, autorizaţia de liberă practică pentru specialitatea ortopedie. Documentul a fost primit după ce francezul a prezentat o serie de documente falsificate autorităţilor medicale. În baza autorizaţiei de la DSP, bărbatul a efectuat mai multe intervenţii medicale la o policlinică din Timişoara. Pentru fiecare intervenţie, onorariul era între 600 şi 1000 de euro. Falsul doctor a dispărut în momentul în care poliţiştii au început cercetările, la fel cum a dispărut, acum, și parcagiul italian. Și nu m-aș mira dacă aș afla că mai sunt și alții, dar nu avut cine să-i descopere.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *