Parchetul din Paris a deschis anchetă în cazul incendiului de la Catedrala Notre-Dame

Incendiul puternic, izbucnit, luni, la Catedrala Notre Dame, ce mistuie, și la această oră, mărețul edificiu, amenință să-l distrugă complet, părând a nu putea fi stins.

Serviciile de urgenţă încearcă să salveze lucrările de artă preţioase stocate în catedrală. Un purtător de cuvânt al pompierilor parizieni a precizat, conform Reuters, că următoarele 90 de minute sunt cruciale în lupta cu incendiul care a devastat, începând de luni dupa-amiaza, catedrala Notre-Dame din Paris, unul dintre cele mai puternice simboluri ale Franţei.

Oficialii spun că focul ce a cuprins măreața clădire gotică, veche de 850 de ani, poate fi legat de lucrările de renovare la această atracţie turistică, una dintre cele mai renumite din lume. Există și scenarii potrivit cărora incendiul ar fi fost pus intenționat. Poliţia tratează ca pe un accident incendiul care este pe cale să mistuie în întregime catedrala Notre Dame, potrivit postului de televiziune France 2, dar Parchetul din Paris a anunţat că a lansat o anchetă, transmite Reuters.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *