Parchetul European și DNA verifică achiziția celor 600 de BMW-uri de către Ministerul de Interne

Parchetul Uniunii Europene și DNA investighează contractul de achiziție încheiat de Poliția Română cu firma Automobile Bavaria pentru cumpărarea a 600 de mașini BMW, informează Europa Liberă.

Poliția Română a transmis, într-un răspuns oficial pentru sursa citată, că „a pus la dispoziția Parchetului European toate documentele relevante cu privire la această achiziție”.

„Până în prezent, nu au fost recepționate autospeciale de tipul menționat de dumneavoastră, contractul dintre instituția noastră și SC Automobile Bavaria fiind în desfășurare, fără a fi înregistrate întârzieri”, a precizat Poliția Română.

Contractul este în valoare de 98 de milioane de lei, aproximativ 20 de milioane de euro, și, potrivit competențelor, Parchetul European condus de Laura Codruța Kovesi poate cerceta achiziții din fonduri europene, dacă acestea sunt mai mari de 10 mii de euro.

Și Direcția Națională Anticorupție (DNA) verifică achiziția din 2021 a Poliției, procedură de cumpărare la care s-a prezentat un singur ofertant, după o primă etapă eșuată.

Surse judiciare au precizat pentru Europa Liberă că DNA a deschis dosarul penal în toamna anului trecut, după ce s-a autosesizat. Aceleași surse au mai spus că și acum dosarul este în faza de cercetare in rem, adică nu există nicio persoană suspectă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *