Parchetul Militar o contrazice pe Carmen Dan care a susținut că intervenția brutală a jandarmilor a fost supravegheată de un procuror!

Prim-procurorul Parchetului Militar, Ionel Corbu, a negat, marti, că intervenția brutală a jandarmilor de vineri seară din Piața Victoriei s-ar fi desfășurat sub supravegherea unui procuror militar. Informația a fost lansată de ministrul de Interne, Carmen Dan, care a susținut că nu are ce să-și reproșeze și că toate acțiunile Jandarmeriei au fost legale fiind supervizate de un procuror militar.

„Vreau să vă comunic faptul că în după amiaza zilei de 11 august s-a primit o solicitare din partea Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului Bucuresti și s-a și răspuns în sensul că acest demers de a desemna un procuror să facă parte din centrul de comandă mobilă înaintat excede competentelor profesionale și deontologiei profesionale. De la Parchetul Militar Bucuresti nu a fost niciun procuror care sa faca parte din centrul mobil de comanda”, a afirmat procurorul Ionel Corbu.

Întrebat dacă, din punct de vedere legal, la intervenție ar fi trebuit să fie prezent un procuror militar, Corbu a răspuns: „Sub nicio formă!”.

Marți dimineață, Carmen Dan a declarat: „Eu cred că sunt unii care-și doresc cu orice chip să scape de ministrul de Interne și de Guvern. Zic să rămânem într-o stare de normalitate. Ce am declarat atunci susțin și acum, până la urmă sunt acele verificari care se vor face, sunt la dispoziția organelor de anchetă, chiar îmi doresc ca acestea să-și facă treaba și să stabilească în ce mod ministrul și-a exercitat competențele plecând de la ideea pe care am susținut-o și cu ocazia ieșirii mele de sâmbată, că nu mi-am depășit în niciun fel competențele legale, iar Jandarmeria și-a coordonat toată intervenția în piață sub supravegherea unui procuror militar care a fost în piață„.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *