Parlamentul European va verifica dacă s-au folosit fonduri ale acestui for pentru referendumul lui Dragnea

Sophia in ‘t Veld, europarlamentar din grupul ALDE, a cerut miercuri, în şedinţa de plen, ca preşedinţia forului să demareze investigaţia cu privire la modul în care ar fi putut fi folosite fonduri europene în campania referendumului din 6 şi 7 octombrie.

„Ştiu că nu pot cere guvernelor, dar pot cere partidelor politice să facă campanie împotriva referendumului anti-LGBT din România şi cer oficial preşedinţiei acestui Parlament să investigheze acuzaţiile că s-au folosit fonduri ale Parlamentului European în campania pentru referendum”, a declarat Sophia in ‘t Veld, europarlamentar din grupul ALDE.

Europarlamentarul olandez a ținut să o pună la punct și pe Dăncilă, atrăgând atenția că dezbaterile dn forul european nu vizează România ci modul în care PSD înțelege să modifice legislația și să respecte statul de drept.

„Sunt dezamăgită de discursul dumneavoastră. Parlamentul European nu este inamicul dumneavostră, noi nu atacăm România. Suntem cu toţii în aceeaşi familie,dar exprimăm preocupări cu privire la evoluţiile din ţara dumneavoastră. Aş sugera să acceptaţi acest lucru şi mâna pe care v-o întindem. Nu încercaţi să aveţi o confruntare cu Parlamentul European, nu intraţi în defensivă”.

Referendumul pentru familie se va desfăşura pe 6 şi 7 octombrie.

Sursa foto: b1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *