Parlamentul face mișto de români! Nu avem paturi în spitale, dar vom avea „Ziua pacientului cu arsuri”

Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege care prevede declararea datei de 30 octombrie ca „Ziua pacientului cu arsuri”, zi în care este comemorată tragedia de la Colectiv.

Din cauza condițiilor mizerabile și a lipsei d einvestiții, pacienții cu arsuri grave nu pot fi tratați în România fără să riște să moară din cauza infecțiilor intra-spitalicești.

În aceste condiții, Camera Deputaților a adoptat, miercuri, cu 257 voturi „pentru” şi 8 abţineri. Legea prevede organizarea de evenimente pentru prevenirii apariţiei de incidente care pot duce la arsuri.

„Ziua pacientului cu arsuri poate fi marcată de către autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, organizaţiile neguvernamentale din domeniul medical, reprezentanţe ale României în străinătate, entităţi medicale publice şi private, prin organizarea de evenimente dedicate prevenirii apariţiei de incidente care ar putea produce incendii şi ar putea conduce la rănirea gravă prin arsuri a participanţilor, precum şi îngrijirilor necesare pacientului cu arsuri”, se arată în primul articol al legii adoptate.

Conform articolului 2 al legii, Ministerul Sănătăţii este responsabil cu coordonarea activităţii dedicate „Zilei pacientului cu arsuri”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *