Parlamentul Kazahstanului a ratificat acordul cu Rusia privind cooperarea militară

Implementarea acordului este planificată a fi realizată în conformitate cu programul de parteneriat strategic în domeniul militar pe o perioadă de trei ani.

Senatul (camera superioară) a parlamentului Kazahstanului a ratificat joi un acord cu Rusia privind cooperarea militară, arată o transmsiune TV publicată pe site-ul legislativului kazah.

Documentul a fost semnat la Nur-Sultan pe 16 octombrie 2020. Odată cu adoptarea sa, actualul acord dintre Kazahstan şi Rusia privind cooperarea militară din 28 martie 1994 va deveni invalid.

„Scopul acordului este implementarea şi dezvoltarea cooperării militare între Kazahstan şi Rusia în domenii precum planificarea comună a utilizării trupelor (forţelor) în interesul asigurării securităţii statelor şi combaterea provocărilor şi ameninţărilor la adresa securităţii regionale, pregătire operaţională şi de luptă, educaţie şi ştiinţă militară, menţinere a păcii şi altele”, a declarat Comisia pentru Relaţii Externe, Apărare şi Securitate a Senatului într-un comunicat.

Implementarea acordului este planificată a fi realizată în conformitate cu programul de parteneriat strategic în domeniul militar pentru o perioadă de trei ani, care include scopurile şi obiectivele cooperării militare, domeniile de cooperare militară, forma implementării acestora. şi termenele limită. În interesul extinderii şi aprofundării în continuare a cooperării militare, va fi utilizat un mecanism de interacţiune pentru coordonarea politicilor de apărare ale părţilor sub formă de consultări conduse de adjuncţii şefilor departamentelor de apărare ale celor două ţări responsabile de cooperarea militară internaţională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.