Partidul premierului ungar a suspendat unilateral relaţiile cu PPE

Fidesz, formaţiunea guvernamentală din Ungaria, a luat decizia unilaterală de a-şi suspenda relaţiile cu Partidul Popular European (PPE) până la alegerile europarlamentare din mai şi va aştepta să vadă dacă „seria de atacuri împotriva Ungariei” continuă, a declarat vicepreşedinta Fidesz responsabilă cu afacerile externe, Katalin Novak, transmite vineri MTI, citată de agerpres.ro.

Aflată la Paris pentru discuţii cu grupul de prietenie franco-ungară din parlamentul francez, responsabila Fidesz a salutat, într-o declaraţie acordată joi seara MTI, numirea unui „consiliu” condus de fostul preşedinte al Consiliului European Herman Van Rompuy care să monitorizeze situaţia din Ungaria. Aceasta va permite, a susţinut ea, să se facă o „evaluare mai autentică a politicilor Fidesz”.

Potrivit lui Katalin Novak, un comitet al Fidesz format din trei membri şi pe care îl va conduce va purta consultări regulate cu PPE pentru a-l ajuta pe acesta să „aibă o înţelegere mai clară” a politicilor Ungariei.

Comitetul ungar va avea misiunea de a monitoriza situaţia după alegerile pentru Parlamentul European din mai şi de a evalua care este modul cel mai eficient în care poate reprezenta Fidesz interesele poporului ungar la Bruxelles, a menţionat Novak.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *