Patologie! Un deputat PSD cere EXPULZAREA ambasadorului SUA la București!

Deputatul PSD, Liviu Pleşoianu, solicită expulzarea ambasadorului SUA la Bucureşti, Hans Klemm, pe motiv că nu mai pot fi tolerate ingerenţele oficialului american în activitatea parlamentară, guvernamentală şi în justiţie, transmite Mediafax.

„În acord cu prevederile Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice, solicit EXPULZAREA de urgenţă a ambasadorului american Hans Klemm! Date fiind ingerinţele repetate în treburile interne ale ţării mele, solicit expulzarea de urgenţă a ambasadorului Hans Klemm. Dacă suntem cu adevărat un stat independent şi suveran, dacă ne respectăm Constituţia şi pe noi înşine, nu mai putem tolera amestecul acestui ambasador în activitatea parlamentară şi guvernamentală, precum şi în justiţia românească. Nu e absolut deloc treaba ambasadorului Hans Klemm, aşa cum nu e, în general, treaba niciunui ambasador cum anume hotărâm noi să ne construim propriul cadru legislativ! Nu e treaba lui Klemm în ce fel îşi desfăşoară activitatea Inspecţia Judiciară!”, a declarat Liviu Pleşoianu, într-o postare marţi pe Facebook.

Deputatul PSD îşi încheie ironic postarea, asigurându-l pe ambasadorul SUA la Bucureşti că îi va oferi toată susţinerea în lupta anticorupţie din Statele Unite.

„P.S. În plus, am un mesaj pentru Partenerul nostru Strategic: ţin să vă asigur de toată susţinerea în ceea ce priveşte lupta anticorupţie din ţara dumneavoastră! Vă suntem alături şi credem că veţi reuşi să combateţi acest flagel. Ne îngrijorează creşterea exponenţială a volumului de amenzi pentru dare de mită în străinătate pe care trebuie să le plătească foarte multe companii americane, dar credem că aveţi capacitatea de a vă redresa. Vă încurajăm să continuaţi lupta anticorupţie din SUA, aceasta fiind o componentă esenţială a Parteneriatului nostru, la care România ţine foarte mult! P.P.S. Şi nu uitaţi care e etimologia cuvântului “oxymoron”: “from Greek oxymoron, noun use of neuter of oxymoros (adj.) “pointedly foolish,” from oxys “sharp” (see acrid ) + moros “stupid” (see moron)””, a conchis Pleşoianu.

Luni, Hans Klemm a declarat că magistraţii sunt vizaţi politic, iar sistemul judiciar este supus la presiuni, făcând referire la modificările de la legile justiţiei şi Codul Penal:

„De când România a aderat la UE, sistemul de justiție nu s-a mai confruntat cu dezbateri atât de intense și posibile schimbări. Sistemul de justiție românesc, construit cu mare efort, ar putea fi dezmembrat în mai puțîn de un an. Indiferent de tipul de drept în care veți intra, și voi veți fi afectaţi”, le-a spus Klemm studenţilor.

„Amendamentele la legile justiției vor scădea vârsata de pensionare la judecători și procurori. Aceste amendamente vor crește pregătirea post-universitară, oprind temporar fluxul de magistrați. Este dificit de prevăzut cum va face față acest sistem la presiuni, având în vedere lipsa de personal. Se acumulează dovezi că magistrații sunt vizați din ce în ce mai mult politic și în presă, pentru decizii judiciare și opinii publice pe care politicienii le văd ca punând în pericol interesele lor”, a afirmat ambasadorul, adăugând că schimbările din justţie „dau ceasul înapoi în anul 2000”, a spus Hans Klemm, în faţa studenţilor de la Drept.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *