Patriarhul Daniel, mesaj istoric pentru pelerini: Vaccinați-vă! Numai așa vom putea…

Patriarhul Daniel a spus sâmbătă seară, la ceremonia de primire a Sfintei Lumini, că intrarea mai multor credincioşi în Biserica Sfântului Mormânt de la Ierusalim a fost posibilă şi pentru că în Israel, ca urmare a vaccinării unui procent foarte mare din populaţie, au fost relaxate măsurile.

Patriarhul a adresat un îndemn la imunizare. El a spus că “Incepând cu 23 mai, sperăm şi noi să putem trimite din nou grupuri de pelerini, desigur, de preferinţă pelerinii vaccinaţi. Care să reia vizitele, pelerinajele în Locurile Sfinte”.

“Anul acesta, 2.500 de persoane au fost lăsate să între în Basilica Sfântului Mormânt, în Biserica Mare. Şi s-a văzut bucuria credincioşilor prezenţi. Printre care şi părintele arhimandrit Teofil Anăsătosoaie, ca reprezentant al Patriarhiei Române. (…) Deci, această binecuvântare este o încurajare pentru noi.

Şi a fost posibil acest eveniment anul acesta mai uşor. Și anume intrarea şi multor credincioşi pelerini în Biserica Sfântului Mormânt. Și datorită faptului că în Israel, ca urmare a vaccinării unui procent foarte mare din populaţie, s-au relaxat măsurile sau restricţiile impuse anul trecut”, a spus Patriarhul la ceremonia de primire a Sfintei Lumini pe Colina Bucuriei de la Catedrala Patriarhală.

Patriarhul a apreciat că acesta “este un pas spre o posibilă redeschidere a pelerinajelor”.

“Începând cu 23 mai, sperăm şi noi să putem trimite din nou grupuri de pelerini. Desigur, de preferinţă pelerinii vaccinaţi, care să reia vizitele, pelerinajele în Locurile Sfinte. Ne rugăm Preasfintei Treimi că să ne învrednicească să ne bucurăm din nou de pelerinajele în Locurile Sfinte din Ţara Sfântă. Dar şi aici la noi acasă să fim mai aproape unii de alţi. Să putem să mulţumim mai mult lui Dumnezeu pentru darul vieţii şi pentru darul sănătăţii. Pentru că această pandemie, această molimă universală ne-a arătat cât de mult depindem noi de darul vieţii şi al sănătăţii, care vin de la Dumnezeu. Dar pe care noi trebuie să le protejăm şi să le cultivăm”, a mai spus Patriarhul Daniel.

O procesiune de primire a Sfintei Lumini pe Colina Bucuriei de către Patriarhul Daniel a avut loc sâmbătă la Catedrala Patriarhală.

Sfânta Lumină de la Mormântul Sfânt din Ierusalim, adusă de părintele arhi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *