Patru copii de la o grădiniţă din vestul Germaniei, infectaţi cu coronavirus

Patru copii de la o grădiniţă din Heinsberg, vestul Germaniei, sunt infectaţi cu noul coronavirus, a anunţat sâmbătă un purtător de cuvânt al municipalităţii, relatează AFP.

Starea acestor copii, ale căror vârste nu au fost menţionate, nu reprezintă un motiv de îngrijorare în acest stadiu. Ei „prezintă simptomele unei răceli”, potrivit oficialului german.

Copiii merg la grădiniţa unde lucrează o îngrijitoare care a fost infectată de soţul ei, primul caz depistat în această regiune dens populată din Germania.

Cu aproximativ 60 de cazuri raportate în ultimele zile, acest oraş din landul Renania de Nord-Westfalia a devenit în câteva zile principalul focar de îmbolnăviri cu coronavirus din Germania.

În oraşul aflat în apropiere de graniţa cu Olanda, o mie de persoane se află în carantină acasă, în timp ce şcolile şi creşele sunt închise până luni, precum şi birourile administraţiei locale.

Ministrul sănătăţii, Jens Spahn, a avertizat joi că Germania se află „la începutul unei epidemii de coronavirus”.

Iranul anunţă 43 de decese provocate de coronavirus, cel mai mare număr după China

Patruzeci şi trei de persoane au murit din cauza coronavirusului în Iran, cele mai multe decese după cele înregistrate în China, iar numărul cazurilor de infecţie a crescut la 593, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian al Sănătăţii, relatează Reuters.

În condiţiile în care mai multe state din Orientul Mijlociu au raportat cazuri de coronavirus provenite din Iran, ţara se află în epicentrul focarului din regiune.

„Din păcate, nouă persoane au murit din cauza coronavirusului în ultimele 24 de ore, numărul deceselor ajung la 43, iar numărul total al persoanelor infectate la 593”, a declarat Kianush Jahanpur pentru televiziunea de stat iraniană, sfătuind populaţia să rămână acasă.

Ministrul iranian al sănătăţii, Saeed Namaki, a avertizat vineri în legătură cu „o săptămâna foarte dificilă” care urmează în Iran, unde rata de deces în rândul cazurilor confirmate a fost de circa 10%, comparativ cu aproximativ 3% în alte părţi.

Teheranul a dispus închiderea şcolilor până marţi, a extins perioada suspendării cursurilor în universităţi şi a interzis concertele şi evenimentele sportive timp de o săptămână.

Câţiva oficiali de rang înalt, între care ministrul adjunct al sănătăţii şi cinci parlamentari, au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus. Epidemia a determinat închiderea Parlamentului şi au fost impuse restricţii de călătorie pe teritoriul ţării.

Un parlamentar, ales în urma scrutinului din 21 februarie, a murit din cauza coronavirusului, a informat sâmbătă presa iraniană.

Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus a depăşit 3.000 în Coreea de Sud

Coreea de Sud a înregistrat sâmbătă cel mai mare număr de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus (Covid-19) de la începutul epidemiei, numărul total al cazurilor depăşind în prezent 3.000 în întreaga ţară, relatează dpa şi AFP.

Coreea de Sud, a doua cea mai afectată ţară după China, focarul epidemiei, a înregistrat sâmbătă 813 noi cazuri de coronavirus.

Până în prezent, 3.150 au contractat coronavirusul în Coreea de Sud, în timp ce numărul deceselor a ajuns la 17 în ţară.

Coreea de Sud a raportat de asemenea primul său caz de reinfectare. O femeie de 70 de ani a fost testată pozitiv a doua oară, după ce a fost declarată vindecată de coronavirus.

Agenţia de ştiri sud-coreeană Yonhap a afirmat, citând un oficial, că este posibil ca femeia să fi fost infectată a doua oară deoarece sistemul ei imunitar este foarte slăbit. De asemenea, este posibil ca organismul ei să nu fi scăpat complet de virus atunci când a primit tratament prima dată pentru boală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *