Paul Manafort a transmis datele sondajelor din timpul campaniei prezidenţiale din 2016 unui asociat rus

Fostul şef de campanie al lui Trump, Paul Manafort, a împărtăşit date ale sondajelor din timpul campaniei prezidenţiale din 2016, unui asociat acuzat de legături cu serviciile de informaţii ruse, iar procurorii spun că a minţit despre asta, potrivit unei probe depuse marţi în instanţă, relatează Associated Press.

Acuzaţiile marchează prima dată când procurorii îl acuză pe şeful campaniei lui Trump de împărtăşirea de informaţii legate de alegeri cu contactele sale ruseşti. Deşi în document nu se menţionează dacă informaţia a fost făcută publică sau ce s-a întâmplat cu ea, aceasta ridică posibilitatea ca Rusia să fi folosit informaţii privilegiate din campania republicană ca parte a efortului său de a interfera în alegerile în favoarea lui Trump.

Informaţia a fost dezvăluită accidental într-o cerere de apărare care urma să fie redactată, potrivit Associated Press.

Manafort a pledat vinovat de acuzaţiile de conspiraţie din Washington şi se confruntă cu condamnarea într-un caz separat în Virginia.

În documentul depus la instanţă, apărarea a încercat să răstoarne afirmaţiile potrivit cărora Manafort a minţit intenţionat echipa lui Mueller, după ce a fost de acord să pledeze vinovat în septembrie anul trecut. Procurorii declară că Manafort şi-a încălcat acordul de pledoarie prin minciună, însă avocaţii apărării au susţinut că orice denaturări au fost simple greşeli făcute de un om care se confruntă cu boală, epuizare şi înterogatorii extinse din partea anchetatorilor.

Avocaţii spun că Manafort suferă de depresie şi anxietate, a avut un contact redus cu familia şi, în zilele în care s-a întâlnit cu anchetatorii, a fost trezit în zori pentru interogatorii îndelungate, cu puţin timp de pregătire a acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *