Payton Gendron, atacatorul de la Buffalo, a fost internat în iunie 2021 după ce şi-a ameninţat colegii

Payton Gendron, adolescentul de 18 ani acuzat de atacul de la Buffalo, a purtat o dată un costum de protecţie pentru materii periculoase (cunoscut popular drept Hazmat) la şcoală, în timpul pandemiei. Ulterior a fost internat în spital timp de o zi şi jumătate după ce şi-a ameninţat colegii de clasă.
Poliţia de stat l-a adus pe tânărul suspectat de ucideri, Payton Gendron, la un spital local „pentru o evaluare mentală” în iunie 2021, după ce a „ameninţat generalizat” cu violenţă împotriva şcolii sale, a declarat comisarul de poliţie din Buffalo, Joseph Gramaglia, în timpul unei conferinţe de presă cu guvernatorul Kathy Hochul.

Gramaglia nu a oferit detalii despre ameninţarea în sine, dar un oficial guvernamental a declarat în trecut pentru Buffalo News că Gendron „a făcut declaraţii care indicau că ar fi vrut să facă un atac armat în masă, fie la o ceremonie de absolvire, fie cândva după”, scrie New York Post.

După ameninţarea respectivă, Gendron „s-a dus la un spital local, a stat acolo aproximativ o zi şi jumătate, a fost evaluat şi apoi eliberat”, a spus Gramaglia.

Adolescentul nu a fost urmărit de forţele de ordine federale nici măcar după ce a scris un manifest online de 181 de pagini, plin de ură rasială care cuprindea detalierea planurilor sale criminale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.