Pe cine a atacat și pe cine a lăudat de la tribuna Adunării Generale a ONU președintele Trump

Unul dintre cele mai aşteptate discursuri în cadrul Adunării Generale a ONU a fost cel al preşedintelui american, Donald Trump. Acesta a lansat un atac împotriva liderilor Iranului, pe care i-a acuzat că ar „sădi haos, moarte şi distrugere” şi nu ar respecta graniţele şi drepturile suverane ale naţiunilor.

Pe de altă parte, Trump l-a lăudat pe liderul nord-coreean, Kim Jong Un, pe care anul trecut îl ataca virulent de la aceeaşi tribună şi îl numea „omul rachetă”. Acum Donald Trump i-a mulţumit lui Kim Jong Un pentru curajul de a face paşi către dezarmare, însă a precizat că sancţiunile impuse Coreei de Nord vor rămâne până la eliminarea arsenalului nuclear al acestei ţări.

În discursul său Donald Trump, care a retras Statele Unite din acordul de la Paris privind combaterea încălzirii globale şi din Acordul nuclear cu Iranul, a lansat şi un atac împotriva globalizării care a amintit de sloganul de campanie cu care a câştigat alegerile, „mai întâi America”.

Președintele american, Donald Trump a criticat din nou Germania pentru politica sa energetică. Liderul de la Casa Albă a îndemnat Berlinul să urmeze exemplul Varșoviei și să nu devină dependentă de resursele enrgetice rusești.

Donald Trump a menționat că SUA este împotriva gazoductului Nord Stream 2 și a menționat că Washingtonul își rezervă dreptul de a aplica sancțiuni contra companiilor care vor participa în acest proiect, notează Reuters.

Liderul de la Casa Albă a mai spus că preşedintele Venezuelei ar putea fi „răsturnat foarte rapid”. „Sincer”, regimul lui Nicolas Maduro „ar putea fi răsturnat foarte rapid de armată dacă militarii decid să o facă”, a declarat preşedintele Trump jurnaliştilor la sediul Naţiunilor Unite.

„Peste două milioane de persoane au fugit” din ţară din cauza guvernului socialist venezuelean susţinut de Cuba, arătase acesta, cu puţin timp înainte, de la tribuna Adunării Generale anuale a ONU.

Cu toate acestea, „nu cu mult timp în urmă, Venezuela era una din ţările cele mai bogate din lume”, a amintit Trump, cu referire la resursele petroliere importante a căror proastă administrare a aruncat ţara în recesiune iar populaţia în sărăcie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *