Pe fondul războiului comercial cu SUA, China recurge la devalorizarea monedei naționale

Pe fondul tensiunilor crescute în conflictul comercial cu Washingtonul, Beijingul a recurs la deprecierea yuanului. Un mijloc de presiune pentru a stimula exporturile către Statele Unite.

Pe 12 iulie, Banca Populară Chineză a redus rata yuanului cu 0,73% față de dolar, pe fondul războiului comercial cu Washington-ul.

Rata de schimb a fost stabilită la 12 iulie la nivelul de 6,6726 yuani pentru un dolar, care este cu 492 puncte mai mare decât rata stabilită cu o zi în urmă.

Măsura vine la câteva ore după ce reprezentantul american al Comerțului (USTR) a anunțat planurile de a impozita produse din China în valoare de 200 miliarde de dolari.

Agenția de știri Bloomberg scria în aprilie că China ia în considerare posibilele consecințe ale unei deprecieri a yuanului ca mijloc de presiune în conflictul său comercial cu Statele Unite.

În această bătălie care a început odată cu decizia SUA de a impozita importurile de aluminiu și oțel, China mai are un atuu: o sumă mare de datorii suverane emise de Trezoreria SUA.

China deținea, la sfârșitul lunii ianuarie, circa 1,17 miliarde dolari în obligațiuni ale Trezoreriei SUA, devenind astfel cel mai mare creditor străin din SUA și al doilea cel mai mare proprietar al titlurilor de stat din SUA după Rezervele Federale ale Statelor Unite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *