Penalii care ne conduc: Liderul senatorilor PNL, Virgil Guran, a scăpat de arestare pentru evaziune fiscală după ce s-a internat la psihiatrie

Liderul senatorilor PNL, Virgil Guran, fost militar și om de afaceri, are un trecut controversat, el scăpând de o cerere de arestare după ce a anunțat instanța că este internat la un spital de psihiatrie – documentele trimise tribunalului fiind publice, transmite Newsweek.

În anul 2000, Guran a fost trimis în judecată alături de patru complici, sub acuzația de evaziune fiscală. În anul 2003 a fost achitat în primă instanță, dar statul a făcut apel și în 2006 s-a rejudecat şi a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru fals, fals intelectual şi evaziune fiscală.

Guran a făcut apel la condamnare și, după nu mai puțin de 22 de amânări, a scăpat pentru că faptele s-au prescris.

Liderul senatorilor PNL, Virgil Guran, suspect de tulburare schizofrenică

Presa a relatat însă că, pentru a scăpa de arestare, în 2000, actualul lider al senatorilor PNL s-a internat la un spital de boli psihice, de la Voila, de unde a plecat cu un certificat medical că ar suferi de astfel de afecțiuni. În plus, tatăl său a dat o declarație în care înştinţează Poliţia Cluj că din motive medicale, fiul lui nu poate da curs citaţiei, fiind internat într-un spital neuropsihiatric, având probleme care necesită tratament, a relatat Actualitatea Prahoveană.

Pe Foaia de observație clinică se arată că “diagnosticul de trimitere“ la spitalul din Voila este de “tulburare schizoformă“. El a stat la acest spital între 30 iunie 2000 și 7 iulie 2000.


Guran a declarat, pentru Newsweek România, că nu are “certificat medical“.

Guran a ocupat funcția de consilier de stat pe probleme de ordine publică și siguranța cetățeanului la Cancelaria premierului Ludovic Orban. Decizia de numire a fost publicată în Monitorul Oficial 982/5 decembrie 2019. El a fost demis, la 8 decembrie 2020, de premierul interimar Nicolae Ciucă.

Acum el este liderul senatorilor PNL.

Sursa foto: Newsweek.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *