Penibil. Tăriceanu, lovit de amnezie, contestă bugetul pe care el însuși l-a făcut

La finalul ședinței de guvern de luni, unde a participat pentru a asigura adoptarea rectificării bugetare, șeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a transmis presei un comunicat în care atacă dur Legea Bugetului pe 2019.  Însă, Tăriceanu pare lovit de amnezie, având în vedere că a participat direct la elaborarea prezentei legi. Mai mult, la momentul respectiv, Dragnea a publicat pe Facebook o fotografie în care el apar el, Tăriceanu, Vâlcov, Teodorovici și Daniel Chițoiu, cu explicația că lucrau la…legea bugetului pe 2019.

”Proiectul de rectificare bugetară adoptat în şedinţa de Guvern de astăzi arată faptul că bugetul de stat pe anul acesta a fost unul construit nerealist.

Rezultatele exerciţiului bugetar dovedesc incapacitatea administrativă de a pune în aplicare marile proiecte de investiţii stabilite.
La începutul anului, pe fondul discuţiilor pentru construirea bugetului, preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a solicitat şi a primit asigurări că o serie de proiecte majore de investiţii, îndeosebi în infrastructură, vor primi resurse financiare.

Astăzi, prin modul în care a fost conceput proiectul de rectificare bugetară, se constată eşecul acestor promisiuni.
Miniştrii ALDE care au participat astăzi la sedinţa de guvern au subliniat aceste nerealizări.

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a avut astăzi o discuţie cu premierul Viorica Dăncilă, înainte de şedinţa de guvern, pe tema colaborării viitoare la nivelul coaliţiei, astfel încât să fie asigurată o bună guvernare. În viziunea ALDE o bună guvernare presupune în această fază o reformă a instituţiilor statului, un nou program de guvernare, precum şi o echipă guvernamentală restructurată care să aibă ca principal atu competenţa.

În acest sens, preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a rugat-o pe dna Viorica Dăncilă, prim -ministrul României, ca, până pe data de 20 august, să pregătească şi să prezinte un set de măsuri care să răspundă acestor deziderate, precum şi aşteptărilor cetăţenilor, pentru ca aceştia să îşi recâştige încrederea în actul de guvernare”, a declarat Tăriceanu, într-un comunicat de presă, emis la sfârșitul ședinței de Guvern de luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *