Statul se împrumută lună de lună, dar PSD continuă cu pomenile electorale: Pensionarii cu venituri mici vor primi medicamente compensate 90%

Un proiect de Guvern, ce urmează a fi discutat în ședința Executivului, prevede ca pensionarii cu venituri de până la 1.139 de lei /lună vor beneficia de la 1 septembrie de compensarea cu 90% a medicamentelor acordate în ambulatoriu. În prezent, compensarea se aplică doar pensionarilor cu venituri de până la 990 lei/lună.

Potrivit proiectului, pensionarii cu venituri din pensii şi indemnizaţie socială pentru pensionari, de până la 1139 lei/lună inclusiv, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri, vor beneficia de compensarea cu 90% a preţului de referinţă al medicamentelor corespunzătoare denumirilor comune internaţionale prevăzute în sublista B la Hotărârea Guvernului nr. 720/2008, cu modificările şi completările ulterioare.

Începând cu data de 1 septembrie 2019, valoarea punctului de pensie se majorează cu 15%, respectiv de la 1.100 de lei va crește la 1.265 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *