Pentagonul dezvăluie numărul pasagerilor din fotografia avionului cu refugiați afgani devenită virală: 823, dublul capacității sale

Pentagonul a dezvăluit vineri că unul dintre avioanele sale militare de transport care au decolat de la Kabul avea la bord în total 823 de persoane.

O fotografie publicată luni şi care arăta aceste persoane înghesuite în avion a devenit virală, iar o primă estimare a indicat aproximativ 640 de pasageri. Estimarea nu a ţinut însă cont de faptul că la bord erau și 183 de copii aşezaţi pe genunchii părinţilor lor, a explicat vineri Comandamentul militar aerian al SUA.

Este un record pentru respectivul avion, de tip Boeing C-17 Globemaster, care a transportat astfel mai mult decât dublul capacităţii sale.

Avionul „a transportat în deplină securitate 823 de afgani de pe aeroportul internaţional Hamid Karzai” din Kabul, a asigurat Comandamentul american, care a încercat încă de marţi să atenueze percepţia privind haosul şi precipitarea în care se desfăşoară evacuările din capitala afgană.

Această imagine „stă mărturie a umanităţii soldaţilor noştri în misiunea lor”, a declarat în numele Pentagonului, generalul american Hank Taylor, citat de AFP.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *