Pentru că a avut curajul să spună adevărul despre lobby-ul împotriva României, PSD va cere oficial rechemare în țară a Ambasadorului George Maior

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat sâmbătă, după şedinţa social democraţilor, că i s-a cerut premierului ca ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, să pornească procedura de rechemare în ţară a ambasadorului României în SUA, George Maior, transmite Mediafax.

„Îmi aduc aminte de încă o solicitare transmisă doamnei premier (n.r.: în şedinţa PSD), ca Teodor Meleşcanu să pornească procedura de rechemare în ţară a lui George Maior. Ştiţi procedura: Ministerul de Externe- premier-preşedinte”, a declarat Liviu Dragnea.

„Nu nu vreau să mă pun nici în locul ministrului de Externe, nici în locul premierului şi să spun eu care sunt argumentele sau ce trebuia să spună George Maior, dar eu cred că ar trebui rechemat pentru că are multe explicaţii de dat în legătură cu protocoale şi cu acuzaţiile care au tot ieşit la iveală împotriva dumnealui. În ceea ce priveşte poziţiile pe care le-a avut public în SUA, eu cred că depăşesc atribuţiile unui ambasador. Ambasadorul totuşi, teoretic, nu e nici politic şi nu reprezintă decât interesele statului român, nu ale unui om sau ale unui sistem. Asta i s-a cerut primului ministru. Dacă domnul ministru Meleşcanu va analiza din punct de vedere diplomatic, juridic să nu este oportun o să discutăm în coaliţie”, a mai afirmat liderul PSD.

George Maior, actual ambasador al României în SUA şi fost director SRI, a declarat luni, referitor la scrisoarea transmisă de Rudolph Giuliani, avocat al preşedintelui Donald Trump, că aceasta este expresia unui lobby iniţiat de forţe interesate să apere persoane cu probleme cu legea.

„Un personaj spumos şi extrem de combativ în discuţiile din Statele Unite, nu ştiu dacă mai e avocatul lui Donald Trump. În orice caz, ea este expresia unui lobby, iniţiat de anumite forţe care sunt interesate de apărarea unor personaje de la noi care au avut probleme cu justiţia, asta vă spun clar”, a declarat, luni, George Maior, ambasadorul României în SUA.
Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, fost procuror federal şi fost primar al New York a transmis o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis şi altor oficiali români în care cere verificarea protocoalelor PG-SRI şi stoparea presiunile asupra judecătorilor.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *