Pentru că firmele controlate de apropiații lui Dragnea au datorii la stat, statul vrea să șteargă datoriile!

Darius Vâlcov, consilier de stat al prmeierului Dăncilă, condamnat în fond la opt ani de închisoare pentru corupție, a anunțat, luni seară, că Executivul va șterge datoriile pe care firmele le au la stat,

„Amnistia fiscală este prevăzută în programul de guvernare în sensul în care se vorbește, la capitolul «întreprinderi mici și mijlocii», de restartarea mediului de afaceri. De fapt, acest lucru înseamnă. În viziunea programului de guvernare și a ceea ce am discutat atunci cu președintele Dragnea, da (este vorba de ștergerea datoriilor -n.r.), dar aceste lucruri se fac și nu se discută pentru că nu am vrea niciodată să încurajăm pe cineva să nu își plătească datoriile și mai mult decât atât, când o faci, dacă o faci, trebuie să iei decizia să răsplătești sau să îi bonifici și pe cei care și-au plătit corect taxele și impozitele”, a decarat, luni seară, Darius Vâlcov, la Antena 3.

Fostul ministru de Finanțe a precizat că statul român se află în situația în care există datorii ale afaceriștilor și ale persoanelor fizice de 98 de miliarde de lei.

„Ne aflăm în această situație, în această capcană în care 98 de miliarde de lei sunt datorii ale oamenilor de afaceri și ale persoanelor fizice. Recuperăm sub 500 de milioane. 84 la sută sunt nerecuperabili, deci niciodată nu îi mai recuperăm, dar mare parte dintre aceste companii, mai ales cele mari, sunt de stat. (…) Vorbim de câteva zeci de mii de companii și de câteva sute de mii de oameni, cred că depășim un milion. Nu au voie să ia împrumut de la bancă. Nu au voie să facă multe lucruri. Nu primesc nici unele drepturi pentru că nu plătesc o amendă sau o datorie veche de 7-8 ani de zile. Este de analizat dacă trebuIe să se facă (amnistia fiscală – n.r.). Trebuie să existe o dezbatere și, când se ia decizia, să se facă, să nu se mai discute așa mult. Dezbaterea ar trebui să se facă cu ușile închise”, a completat Vâlcov.

Firmele controlate de apropiații lui Liviu Dragnea au datorii la stat de peste 12 milioane de lei!

În 2015, la momentul reținerii sub acuzația de trafic de influență, în pereții caselor lui Vâlcov din București și Slatina au fost descoperite peste 90 de tablouri de valoare semnate de pictori celebri, printre care Nicolae Grigorescu, Gheorghe Petrașcu sau Nicolae Tonitza, dar și tablouri semnate de Renoir și Picasso. Alte câteva zeci de tablouri au fost predate anchetatorilor de Vâlcov.

L aînceputul lunii februarie 2018, Vâlcov a fost condamnat de înalta Curte de Casație și Justiție la opt ani de închisoare, dar decizia nu este definitivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *