Pentru că nu a atacat PSD și nu a apărat statul de drept în Parlamentul European, Iohannis e apaudat de propaganda rusă

Discursul plat, fără referiri la atacul dus de PSD-ALDE împotriva justiției, al președintelui Iohannis de marți, 23 octombrie, susținut în Parlamentul European este lăudat de canalul de propagandă al Rusiei, sputnik.md.

Sub titlul „Iohannis, incredibil, surprinde pe toată lumea – dă peste nas Europei!”, propaganda rusă preia discursul PSD – sau vice-versa – conorm căruia un politician nu trebuie să exporte conflictele interne și să atace România în fața forurilor internaționale. De altfel, posturile Tv și site-urile afiliate PSD-ALDE au lăudat discursul lui Iohannis, folosind fix aceleeași argumente.

„După ce în sesiunea de dimineață România a fost făcută praf din și în mai multe direcții – cel puțin la Guvernul și Parlamentul – la ora 13 am asista la o surpriză… din partea președintelui Iohannis. Practic, Iohannis și-a luat în serios rolul de președinte al tuturor românilor și s-a adresat Europei ca un adevărat om de stat român. Iohannis a vorbit liber, fără hârtii în față, ferm, dar cu o oarecare iritare – ca un președinte a cărui demnitate a fost atinsă, prin exagerarea criticilor la adresa țării pe care o conduce. Mai mult, Iohannis a aruncat în față Europei o problemă comună: ”Conexiunea între cetățeni și politicieni”. Apoi, Iohannis și-a reamintit că este profesor și a ținut o adevărată lecție de democrație reală oficialilor europeni! Conclzionând, Ioahnnis s-a ținut de cuvânt, nu a ”exportat” diferendele de acasă în Europa. Astăzi, România a fost criticată (citește ”atacată”) de Verzii europeni, de președintel CE J.C. Juncker, de liderul PPE, Manfred Weber, de Guy Verhofstadt, liderul ALDE din Parlamentul European – iar Președintele Iohannis a apărat România. Asta e concluzia, în rest, sunt comentarii marginale.”, notează site-ul de propagandă al Kremlinului.

În mod constant, Sputnik susține coaliția PSD-ALDE în lupta împotriva justiției și a statului de drept. De asemnea, propaganda rusă încurajează un discurs naționalist, axat pe așa zisele valori naționale și tradiționale, anti-european, anti-occidental.

Sursa foto: romanialibera.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.