Pentru oficialitățile din România, președinția Consiliului UE înseamnă… o rețetă culinară pe zi

Cum s-a pregătit România pentru preluarea președinției Consiliului UE? Excelent! Și-a făcut site (www.romania2019.eu), a scris acolo, una-alta despre țara noastră (relief, populație, religie etc), așa, ca pe wikipedia, a pus niște poze cu întâlnirile oficiale ale premierului Dăncilă și instantanee din câteva orașe mai mari și, evident, și-a făcut și instagram, facebook etc. De toate, ce mai!

Eh, aici, cu facebook-ul, a dat lovitura! Nu contează că agenda oficială are chestii importante, din astea, gen Brexit, buget, haos etc. Haleala, frate, aia e baza la români. Și nu mă refer aici, la cele câteva produse tradiționale romanești, gen salam de Sibiu, magiun de Topoloveni etc. Facebook ul oficial anunță, clar, că oferă, în fiecare zi, rețeta unui preparat culinar sau informații despre un produs tradițional românesc. Primele rețete sunt de papanași și nuci umplute, totul, probabil, după străvechi rețete geto-dacice. Într-una dintre poze tronează pe masă și un ananas, deși nu am auzit ca România să aibă culturi întinse de ananas. Sau, cine știe, poate s-au gândit să bage multe informații culinare după ce premierul Dăncilă a mărturisit, recent, că îi place să gătească dar, de când cu funcția, nu mai are timp. Și poate au zis să-i bucure și ei sufletul de gospodină, măcar online. Posibil ca, în timp, pagina oficială de Facebook  a  site-ului www.romania2019.eu  să se mai dezvolte și să ofere și informații lifestyle, gen: măști antrid, prișnițe anticearcăn și sfaturi de urmat ca să nu ți se umfle picioarele. Ar rupe traficul în două. De când e Uniunea Europeană nu a avut ea așa informații utile și aplicate.

Ar putea chiar să extindă și să organizeze concursuri: dă like ca să câștigi un cârnat de Pleșcoi. Mii, milioane de followeri, din toate statele membre UE se vor înghesui. Ne va ține minte UE. Îi va fi imposibil să ne uite. Nu suntem noi o țară bogată, nu avem cei mai tari politicieni, frate, dar la marketing din ăsta ieftin ne pricepem ca nimeni alții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *