Percheziţii pentru înșelăciune cu teste false de COVID-19. Circa 10000 de  teste, scoase la vânzare pe internet

Ca  urmare a autosesizării procurorilor de la Parchetul Sectorului 1, s-a  deschis dosar  pentru înșelăciune, în cazul unei firme  care a încercat să vândă pe internet circa 10000 de teste de COVID-19 false. Procurorii au declanșat  percheziții în dosarul penal  de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1și s-a dispus începerea  urmăririi penale in rem cu privire la săvârşirea infracţiunii de înşelăciune prevăzută de articolul 244 alin.l şi 2 Cod penal, anunţă Parchetul de pe Lângă Judecătoria Sectorului 1, printr+un comunicat de presă de miercuri.

„La data de 25.03.2020 au fost puse în executare 10 mandate de percheziţie pe raza municipiului Bucureşti şi judeţelor Constanţa, Galaţi şi Cluj”, se arată în comunicatul instituţiei.

În urma efectuării percheziţiilor, arată procurorii, au fost identificate şi ridicate de la sediul unei societăţi comerciale un număr de 9360 teste inscripţionate„VivaDiag Covid – 19 IgM/IgG Rapid test’’ care erau prezentate, în mediul online, drept teste rapide pentru depistarea infecţiei cu Covid-19, dar cu privire la care există suspiciunea că nu au această aptitudine.

Mai mult, chiar în cuprinsul prospectului întocmit de producător se menţionează, în mod expres, că testul nu poate fi folosit pentru diagnosticarea cu Covid-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *