Performanță: Apple, prima companie privată din lume ce depășește pragul de 1000 de miliarde de dolari pe Wall Street

Apple a devenit prima companie privată din lume a cărei valoare depășește 1000 de miliarde de dolari, după ce joi o acțiune a companiei a fost cotată la 207,05 dolari la Bursa din New York. Creșterea impresionantă se datorează în principal vânzărilor de aparate smartphone, care au crescut cu 20%. În prezent în lume există 41 de milioane de iPhone-uri la utilizatori. Pe locul doi în vânzări se află tabletele, apoi calculatoarele desk, dar și serviciile online de muzică joacă un rol important.

„Este un indiciu bun pentru piaţă şi pentru economie. Chiar dacă astăzi vorbim de impactul comerţului sau a războiului valutar – o problemă cu China – Apple, care fabrică majoritatea produselor sale în China, atinge acest prag”, a afirmat Kim Forrest, manager de portofoliu la Fort Pitt Capital Group, în Pittsburgh.

Veniturile trimestriale ale producătorului de iPhone-uri au urcat la 53,3 miliarde de dolari, depăşind estimările analiştilor, de 52,3 miliarde de dolari. Pentru trimestrul trei din 2018, compania americană se aşteaptă la venituri de 60-62 de miliarde de dolari, tot peste previziunile analiştilor, de 59,6 miliarde de dolari. Apple a vândut 41,3 milioane de iPhone-uri în trimestrul doi din 2018 iar preţul mediu a fost de 724 de dolari, în timp ce analiştii se aşteptau la 694 dolari.

La momentul intrării pe Bursă, la 12 decembrie 1980, o acțiune Apple valora 44 de dolari. Compania a fost aproape de faliment în anii 1990, dar a revenit puternic la începutul anilor 2000, datorită succesului iPod, confirmând apoi cu iPhone și iPad, în 2010.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.