Peste 3.650 tone deşeuri de echipamente de iluminat, reciclate în ultimii zece ani în România (Recolamp)

Bilanţ după 10 ani de reciclare a deşeurilor provenite din echipamente de iluminat. Articol preluat de pe site-ul www.agerpres.ro

Peste 3.650 tone de deşeuri echipamente de iluminat, echivalentul a 15,5 milioane de unităţi, au fost reciclate în România în ultimii 10 ani de către Asociaţia Recolamp, organizaţie non-profit ce are ca obiect de activitate colectarea şi reciclarea, în condiţii de siguranţă a deşeurilor provenite din echipamente de iluminat.

Potrivit celor mai recente date oficiale disponibile pe site-ul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului (ANPM) pentru 2014, la categoria echipamente de iluminat, România a atins o rată totală de colectare de 19%. În acest context, cu o cotă de piaţă de 36% din total volum echipamente de iluminat vândute, Recolamp a asigurat peste 40% din deşeurile reciclate la nivel naţional.

‘Când Recolamp şi-a început activitatea, deşeurile de lămpi şi tuburi fluorescente ajungeau invariabil la gropile de gunoi din România. Producătorii au obligaţia legală de a se asigura că acest lucru este evitat. Mai presus, însă, de Directive şi legislaţii naţionale, a fost angajamentul ferm al celor trei membri fondatori ai asociaţiei în toate cele 18 organizaţii pe care le-au înfiinţat la nivel european şi care sunt reunite sub umbrela EucoLight. Alături de General Electric, Ledvance şi Philips Lighting, reprezentăm alţi 186 de producători români, în numele cărora ne-am angajat să îndeplinim anual ţinta de colectare”, susţine, într-un comunicat de presă, Béla Kovács, directorul general al Asociaţiei.

Continuarea articolului la adresa www.agerpres.ro/economic/2018/01/26/peste-3-650-tone-deseuri-de-echipamente-de-iluminat-reciclate-in-ultimii-zece-ani-in-romania-recolamp–43617

SURSA: AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.