Peste 450 de oameni răniți de forțele de ordine, dar șeful Jandarmeriei susține că și-au făcut datoria

Șeful Jandarmeriei, Sebastian Cucoș, a declarat, în prima ieșire publică după intervenția brutală din Piața Victoriei, că jandarmii și-au făcut datoria și că „oamenii în uniformă își merită respectul nostru”. Cucoș a susținut o scurta declarație, fără a răspunde la nicio întrebare.

„Nu am făcut decât să îmi iubesc țara, să cred în Dumnezeu, în jurământ și în oamenii mei. Prea ne-am învrăjbit români contra români, prea ne urâm unii pe alții. Haideți să ne așezăm un pic. Cei care au greșit vor plăti, sunt instituții care trebuie să își facă treabă și noi să fim lăsați să ne facem treaba. Jandarmii ăștia care au umplut tot netul acum sunt aceeași pe care i-ați văzut la inundații, care au scos oameni din zăpadă. În ceea ce priveşte colegii, vă asigur că şi-au făcut datoria, că oamenii în uniformă îşi merită respectul nostru şi al dumneavoastră”, a spus Cucoș.

Modul în care au intervenit jandarmii în seara zilei de 10 august este cercetat de procurori.

Dosarul a fost constituit ca urmare a sesizării din oficiu a procurorului militar de serviciu al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, care a constatat din imaginile prezentate în spaţiul public că există suspiciunea posibilei comiteri a unor fapte de natură penală de către cadrele militare.

„În acest dosar au fost înregistrate până în prezent un număr de 126 de plângeri penale şi au fost audiate 74 de persoane. Menţionăm că în perioada 15 – 17 august 2018 în dosarul penal constituit la nivelul Secţiei Parchetelor Militare – PICCJ, se vor efectua acte de urmărire penală, inclusiv primirea de plângeri sau denunţuri. Activitatea se va desfăşura la sediul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, strada George Georgescu nr. 3 , sector 4, Bucureşti”, mai spune Parchetul General.

Sursa foto: huff.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *