Peste 5000 de pompieri salvatori, la datorie de Sărbătorile Pascale

În Săptămâna Mare a Paștelui și în Noaptea de Înviere, peste 5.100 de pompieri salvatori vor fi, zilnic, la datorie, ei urmând să facă verificări pe linia prevenirii incendiilor la biserici şi unităţi de cazare, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Astfel, în aceste zile au fost efectuate 1.880 controale la lăcaşuri de cult, mall-uri şi centre comerciale, dar şi la unităţi de cazare turistică. Pe timpul acţiunilor au fost identificate 270 obiective fără autorizaţie de securitate la incendiu şi au fost aplicate amenzi în valoare de peste 1,3 milioane lei.

Inspectorii de prevenire au avut în atenţie dotarea cu stingătoare, menţinerea liberă a căilor de evacuare, exploatarea în condiţii de siguranţă a instalaţiilor electrice şi asigurarea accesului autospecialelor de intervenţie la construcţiile bisericeşti şi hidranţii exteriori, în cazul manifestării unui incendiu. Până în acest moment nu au fost identificate nereguli grave care să impună oprirea funcţionării.

Pe linie operativă, în perioada sărbătorilor, IGSU funcţionează cu efective suplimentate, coordonare operaţională 24 de ore din 24, 7 zile din 7, iar la nevoie echipajele pot fi completate cu personal adus la serviciu din turele libere.

Zilnic, peste 5.100 de pompieri cu aproape 3.000 de mijloace tehnice sunt pregătiţi să intervină pentru acordarea ajutorului medical de urgenţă, stingerea incendiilor şi salvarea persoanelor din medii ostile vieţii.

Răspunsul la urgenţele medicale este asigurat prin intermediul celor peste 700 echipaje SMURD, dintre care 280 echipaje încadrate de pompieri paramedici, 39 unităţi de terapie intensivă mobilă (8 specializate în tratament nou născuţi), 44 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, 15 motociclete de prim ajutor şi 325 autospeciale pentru descarcerare şi alte urgenţe.

Având în vedere că în această perioadă se înregistrează o creştere a traficului spre litoral, IGSU a dispus măsuri suplimentare de scădere a timpului de răspuns în această zona, prin dislocarea de forţe şi mijloace pe Autostrada A2 şi pe Autostrada A4.

De asemenea, pe plajele din Mamaia şi Vama Veche au fost amplasate echipaje de salvatori militari cu autospeciale de stingere, descarcerare şi acordare a primului ajutor calificat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *