Peste un milion de români au salarii mai mici ca urmare a „revoluției fiscale”

Aproape 1,2 milioane dintre salariați au pierdut la slariu ca urmare a intrării în vigoare a așa zisei „revoluții fiscale”. În plus, alti 608.781 de salariați sunt expusi acestui risc, afirmă Blocul Național Sindical (BNS).

Cei mai afectați de modificările legislative, afirmă BNS, au fost salariații din mediul privat, la finalul lunii martie, doar aproximativ 50% din angajatorii din mediul privat din Romania operând modificări ale contractelor individuale de muncă în vederea compensarii transferului sarcinii contributiilor sociale de la angajator la angajat.

În același timp, 24% din angajatorii activi nu au operat nicio modificare a contractelor individuale de muncă, nici măcar pentru un singur contract. Cu excepția contractelor individuale de muncă modificate ca efect direct al creșterii salariului minim, doar 26% din contractele individuale de muncă înregistrate în Revisal au fost modificate astfel încât valoarea salariului net să rămână neschimbată.

Ministrul muncii, Olguța Vasilescu, a afirmat în mod repetat, anterior aplicării acestor prevederi, că niciun salariu nu va scădea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *